Nå er det bare å spenne seg fast og nyte lytten! Vi har Mattias Falkehag på besøk og det er en fest! Mattias er Partner i Netlight og vi diskuterer organiske organisasjoner, ledelse, samhold, unike samlinger og kunstverket Netlight. Lurer du på hva som gjør Netlight unikt og hva som kjennetegner en organisk organisasjon og en mindfull leder? Da er dette podepisoden for deg!
Hybrid arbeidshverdag, noe vi alle har kjent på de siste årene, men hva nå når Norge har åpnet opp og loven ikke dikterer hva og hvordan ledere skal lede og hvordan selskapet skal organisere arbeidshverdagen?
Totalt 17 videoer til sammen 6 timer og 20 minutter!
Vi jobber hele tiden med å forbedre og legge til innhold, så dette er kun starten!
Hvordan skal arbeidsdagen se ut for medarbeidere? Hvilke muligheter har hver enkelt til å styre sin egen hverdag? Hva sier disse valgene om en organisasjon og ledelsen?
Hvorfor blir disse valgene viktig i fremtiden og hva kan du gjøre for å tilrettelegge bedre for ansatte?
I denne episoden har vi besøk av Heidi Nygjelten, Nordic Chief People & Culture Officer at Amesto TechHouse. Vi får høre hvilke tiltak de gjør og har gjort, vi får høre om prosjekt futura, fleksibilitetsmanifestet og hvordan de tilrettelegger for den enkelte ansatte.
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert på smidig faget
Gjør deg klar for en tankevekkende og kanskje noe provoserende episode! Forhåpentligvis kommer du ut i andre enden med nye tanker og refleksjoner. I så fall, fortell oss hva du mener, det hadde vært spennende å høre!
“Hva kjennetegner endringsdyktige organisasjoner?” Det er få som er bedre skikket til å diskutere dette enn kombinasjonen av Førsteamanuensis på BI, Vegard Kolbjørnsrud, og Agilpoddens Erik Hultgren og Dick Lyhammar.
Vi diskuterer og får svar på hva som skjer når du samler masse mennesker rundt komplekse mål? Hva er viktig å huske på når en ønsker seg en endringsdyktig organisasjon?
Hvordan kan vi designe organisasjoner som er fleksible, og hvordan kan det se ut?
Og ikke minst, hva skjer i et selskap dere alle kan trives og være seg selv? Og hvordan bør vi egentlig lede kunnskapsmedarbeidere?
Vegard Kolbjørnsrud sin research er publisert i mastodonter som Harvard Business Review, Strategic Organization, and Journal of Organization Design og her hjemme blir han ofte intervjuet og sitert i aviser som Dagens Næringsliv og Kapital.
Vegard suppleres av Agilpodden’s Erik Hultgren & Dick Lyhammar. Erik og Dick har hatt Agilpodden i 7 år og snakket med et hav av interessante mennesker og diskutert viktige og interessante temaer. På siden jobber Erik som Engineering Manager i Spotify og Dick som IT Direktør hos Scania.
Kanskje du kunne tenke deg en Smidigpodden kopp? Eller en snasen t-skjorte kanskje? Sjekk ut https://smidigpodden.shop
Takk til våre partnere som gjør Smidigpodden mulig!
Gyldendal, grunnlagt i Norge i 1925 🇳🇴 og med røtter helt tilbake til 1770, en stolt organisasjon som tar vare på Norges kulturarv, men 2021 når også dem. Hvordan jobber de i Gyldendal og tenker rundt omstilling, digitalisering og endring? Hvordan møter de framtiden? For å høre om, lære og diskutere dette har vi besøk av Gry Gulbrandsen. Gry er kultur, arrangement og kompetanseansvarlig hos nettopp Gyldendal!
Lyst til å lytte på noe annet enn faglig? Hva med å sjekke ut Tobias sin anbefaling En mann ved navn Ove eller Ida sin anbefaling Under en brennende himmel på Storytell?? Du får 14 dagers gratis prøveperiode 🥳 akkurat nok til en bok eller to 🤓
Alle våre gjesters anbefalte bøker har vi samlet her!
Da har vi kommet til del 3 av praten med Marley! Denne gangen handler det om sikkerhet sin plass i DevOps, hvor skal man starte om man ønsker å bevege seg mot DevOps, Marley introduserer en modenhetsmodell (ligger på instagram) samt vi tar opp spørsmål fra lyttere.
Dette er nest siste del fra praten med Marley, kos dere!
Quiet quitting.. et fenomen som har fått mye oppmerksomhet i det siste, både hyllet og hatet, men hva dreier det seg egentlig om? Det handler nemlig ikke om dårlige ansatte, eller at vi bare vil jobbe 8-16, men om noe mye mye viktigere.
Essensen i quiet quitting handler nettopp om dårlige ledere. Det handler om umotiverte ansatte som ikke er inspirert på jobb, som ikke finner noe mening i jobben de gjør. Så, er quiet quitting egentlig et positivt fenomen eller har vi misforstått hva vi egentlig burde diskutere? Nemlig, hvordan bør vi lede? Hva kan og bør forventes av ledere?
Fokuset på ledelse har jo blitt større de siste årene, vi har vært gjennom en pandemi, vi har blitt sendt på hjemmekontor og vi har måttet tilpasse oss en ny hverdag. Nå har vi kommet ut på andre siden, noen vil si «vi er tilbake», men hva betyr dette for ledelse og har kompleksiteten egentlig bare blitt større? Og er ikke det å si «vi er tilbake» ganske så trist og passivt? Om noe så mener vi at vi har løpt fremover, ganske så fort, og nå må vi holde på momentet 🚀
Men det er ikke så rart at ledere er usikre på hva som forventes av dem, eller at ansatte er usikre på hva de kan forvente av en leder, når vi har fått nye forutsetninger og forventninger. Og hva med den yngre generasjonen som kommer til, de presser fremover, krever mer, og tvinger oss til å tenke nytt.
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert på smidig faget
Vi mener det er to elementer ledere må være gode på; det strategiske/ retningsgivende og det mellommenneskelige, rykende fersk forskning støtter også oppom under dette.
Så, forhåpentligvis lærer du noe, får noen nye refleksjoner og tanker og blir inspirert i hverdagen 😀
Er alle mennesker født smidig? I denne episode får vi høre fra Tverga. Tverga er en frivillig organisasjon etablert i 2018, og er nasjonalt ressurssenteret for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet. Det er en utrolig spennende organisasjon som uten smidig kunnskap har ikke bare organisert seg, bygd kultur og ledelse rundt smidige prinsipper, men også bruker smidige prinsipper i produktutvikling. For å høre om dette har vi besøk av daglig leder for Tverga, Lisa Watson.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi teknologier som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse egenskaper og funksjoner.
Funksjonell
Alltid aktiv
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å kunne bruke en spesifikk tjeneste som er eksplisitt etterspurt av abonnenten eller brukeren, eller kun for elektronisk kommunikasjon.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk
Lagring av data eller tilgang benyttes kun til statistikk.Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å opprette brukerprofiler for å sende reklame eller for å spore brukeren på en nettside (eller over flere nettsider) for lignende markedsføringsformål.