Denne episoden er en gammel goding, den er fra mars 2020, og det var vår 17 episode, så vi var ganske ferske i podkast gamet.
I episoden har vi besøk av Vegard Kolbjørnsrud, Vegard er Førsteamanuensis på Handelshøgskolen BI.
Han forsker bla på nye organiseringsformer, strategi, digitalisering, forretningsmodeller. Når han var hos oss diskuterte vi Vegard har lært om smidige organisasjoner gjennom sin forskning. Hva bør vi ta med oss når vi arbeider med smidig, hvordan tror Vegard smidig kommer til å se ut i fremtidige organisasjoner, og hvorfor kommer smidig til å være så viktig??
Takk til våre partnere som gjør Smidigpodden mulig!
Hvordan kan vi bruke evolusjonsteori i hverdagen vår, til utvikling av team, mennesker og til å forstå oss selv bedre?
For å forstå dette har vi besøk av innovasjonsbiologen Jens Andreas Huseby fra Bekk Consulting. Jens Andreas er temaeier for samarbeid og digital forretningsutvikler i Bekk, og ikke minst er han evolusjonsbiolog. En vanvittig spennende kombinasjon!
I denne episoden diskuterer og lærer vi av Jens Andreas om hvordan vi bruke evolusjonsteori til bedre å forstå team. Hvorfor trives vi egentlig med samarbeid og samhandling? Og hva i menneskets natur burde vi forstå for å bedre klare å tilrettelegge for nettopp samhandling? Og hvordan påvirker det gruppedynamikken? Og ikke minst, hvorfor skal vi egentlig jobbe med tillit?
Vi tar et tilbakeblikk på året som har gått. Vi diskuterer høydepunkter fra sesongen, inkludert engasjerende episoder om OKR, smidig politi- og cyberforsvar, og viktigheten av psykologisk trygghet. Vi reflekterer over Smidigpoddens utvikling, fra digitale til fysiske episoder, og deler tanker om vårt fellesskap og lytternes innflytelse.
Se fremover mot 2024, vi teaser spennende gjester og temaer, og snakker om planer for et nytt studio som vil forme podcastens fremtid. Bli med oss for en koselig og innsiktsfull episode som feirer et år med vekst og samhold.
Opplev årets høydepunkter og bli inspirert for det som kommer i Smidigpodden!
Juleepisoden kommer tidlig i år, pga sykdom så rokket vi om på planene og julepeisoden kommer som årets nest siste episode, derfor kan du glede deg til enda en episode med oss før julen ringes inn 🔔🎄
Husk å plukke opp noen gaver til deg selv eller noen du liker ekstra godt. Bruk koden GODJUL23 og få 10% av!
Handlenett med «Smidigpodden» og «Født smidig» logo
Handlenett med «Født smidig» og Smidigpodden logo på hver sin side.
Hvordan skal du få med deg alle de spennende bøkene dine? I Smidigpodden sitt lille nett så klart! Perfekt til bøker, Mac (PC passer og), kanskje jobbskoene eller grønnsakene du handler på vei hjem?
Hvorfor feiler smidig? Vi diskuterer 20 grunner til hvorfor smidige transformasjoner møter motstand og stopper opp!
Er det rammeverkene, kulturen, eller rett og slett vår egen forståelse som står i veien? Vi dykker ned i utfordringer som manglende topplederforankring, misforståtte konsepter, og en bedriftskultur som jobber mot smidige prinsipper. Hva skjer når vi misforstår hva smidig egentlig handler om, eller tolker det selektivt? Og hvorfor fokuserer vi ofte (feilaktig) på fart og flyt, og starter ofte i feil ende?
Denne episoden gir deg innsikt i hva som kan hindre din transformasjon og gi konkrete svar på hva som virkelig kan få smidig til å lykkes.
Dette er del 2 av 2.
Tusen takk til vår partner som gjør Smidigpodden mulig, Gnist.
Gnist er Norges fremste miljø innen teknologiledelse, transformasjon og endring. Gnist brenner for å hjelpe kunder med å bygge digitale produkter og tjenester som møter morgendagens utfordringer.
Gnist gir deg verktøyene du trenger, uavhengig av om du er utvikler, leder eller toppleder. De har troen på kraften av tverrfaglig samarbeid, og på løsninger som skaper verdi for både brukerne, virksomheten og for samfunnet.
🌟 Ønsker du å få hjelp, løsninger og inspirasjon på problemer du møter i hverdagen rett i inboxen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt gratis. https://smidigpodden.no/nyhetsbrev/
🌟 Lyst å støtte Smidigpodden samtidig som du får tilgang til episoder før alle andre og uten reklame? Bli da en del av Smidigpoddens felleskap: https://smidigpodden.no/1kaffe
Hva er egentlig enterprise agility og hvorfor burde vi lære om det? I denne episoden får vi besøk av Mari Blikom og Anette Andreassen og vi tar et dypdykk ned hva business agility er. Vi snakker så klart om enterprise vs business agility, autonome team, rollen til ledere i smidige organisasjoner, hvordan man kan jobbe for å skape mer smidige organisasjoner og masse masse mer!
Stein Inge Morisbak er en ringrev i utviklermiljøet og var tidlig ute med å fordømme IT prosjekter, snakke opp autonome team og det å eksperimentere med nye ideer i linjeorganisasjonen. Visste du at Stein Inge var en av de første Scrum masterne i Norge?
I denne episoden snakker vi om hvordan det er å starte som CDO i en kraftvirksomhet, produktfokus, hvordan utvikle produkter i linja, fra outsourcing til inhouse utvikling av produkter, hvordan en tenker rundt utvikling og innovasjon samt hvordan tidligere erfaringer og kunnskap kan bidra senere i karrieren.
I denne episoden har vi besøk av hele tre gjester, Kristian Gravdal, Karsten Eskelund og Therese Børter. Vi diskuterer hvordan organisasjoner kan tilpasse seg den nye hverdagen vi nå opplever. Hvilken rolle spiller kultur og teknologi i denne endringen? Hvordan skiller smidige organisasjoner seg ut fra andre organisasjoner nå? Og ikke minst, hvordan kan vi bruke den sense of urgency vi nå opplever til å skape positiv endring og utvikling?
For å gi de beste opplevelsene bruker vi teknologier som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse egenskaper og funksjoner.
Funksjonell
Alltid aktiv
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å kunne bruke en spesifikk tjeneste som er eksplisitt etterspurt av abonnenten eller brukeren, eller kun for elektronisk kommunikasjon.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk
Lagring av data eller tilgang benyttes kun til statistikk.Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å opprette brukerprofiler for å sende reklame eller for å spore brukeren på en nettside (eller over flere nettsider) for lignende markedsføringsformål.