- 114: Hva er de største utfordringene med Smidige transformasjoner? med Tobias Falkberger og Ida Kjær
Hva er de største utfordringene med deres Smidige transformasjon? Er det uenigheter eller spesielle problemer? Dette spurte vi dere, våre lyttere. OG det kom inn mange spennende utfordringer som vi deler våre tips og refleksjoner rundt. Smidig implementering og overføring til linjen, manglende kunnskap/forståelse hos folkene utenfor teamene, er smidig gammeldags, statlige finansieringsmodeller, klarer IT…
- 113: Forskning møter virkeligheten i Storebrand med SINTEF, Idun Backer og Nils Brede Moe
Hvorfor er næringslivet så dårlig på å ta til seg forskning og forskningsresultater? Dette er en av våre store frustrasjoner, men noen skiller seg ut! Og med noen mener vi Storebrand!! Storebrand har samarbeidet med SINTEF i 10 år om å bli en smidigere bedrift. Hvordan ser smidig ut i Storebrand, hva mener SINTEF og…
- 112: Smidig – Misforstått og misbrukt!?
Vi utforsker begrepet «smidig», et ord som ofte blir misforstått og feilbrukt. Vi diskuterer hvordan misoppfatninger av smidighet kan være mer skadelige enn uvitenhet, og ser på smidig som en kultur og mentalitet for kontinuerlig innovasjon og tilpasning. Vi adresserer vanlige fallgruver og misforståelser, som «cargo cult» og rammeverk, og snakker om hvordan smidige prinsipper…
- 105: Postens Smidige Revolusjon: En Reise i Læring, Endring og Lederskap med Lene Eikeland
Postens reise mot smidighet, Posten er Norges eldste virksomhet og vi får høre om hvordan de har startet sin smidige transformasjonsreise; hvordan bryter Norges eldste virksomhet med tradisjon og omfavner smidighet? Hvordan opprettholder de smidig kultur? Og ikke minst, hvordan arbeider de aktivt med alt fra ansatte til ledere for å utvikle et smidig tankesett?…
- 102: Hva kjennetegner endringsdyktige organisasjoner? med Vegard Kolbjørnsrud og Erik Hultgren & Dick Lyhammar (Agilpodden)
“Hva kjennetegner endringsdyktige organisasjoner?” Det er få som er bedre skikket til å diskutere dette enn kombinasjonen av Førsteamanuensis på BI, Vegard Kolbjørnsrud, og Agilpoddens Erik Hultgren og Dick Lyhammar. Vi diskuterer og får svar på hva som skjer når du samler masse mennesker rundt komplekse mål? Hva er viktig å huske på når en…
- 101: Livepod Del 1 – Er mennesket skapt for fremtiden? med Lars Rinnan og Jens Andreas Huseby
Denne episoden er feiringen av 100 episoder! Vi feiret med dere i salen, metervis med kake og cremant, og ikke minst fantastiske gjester. Livepodden deles i to, dette er del én. Hvordan vil fremtidens arbeidsplass se ut? Vi diskuterer hvor vi som mennesker kommer ifra, hva driver oss og hvordan vil det forme oss inn…
- 95: Autonomi, retning og beslutninger med Tobias Falkberger og Ida Kjær
“There is nothing more to agile than putting post-its everywhere, having a morning meeting and letting people do exactly what they feel like at all times” I de autonome teamene så er det jo «teamet som bestemmer»og som sammen skal bli enige. Linker og bilder diskutert i episoden Hackman’s authority matrix Autonomy vs alignment Episoder…
- 17: Nye organiseringsformer, strategi, digitalisering og forretningsmodeller med Vegard Kolbjørnsrud fra Handelshøgskolen BI
Hva vet vi om smidige organisasjoner gjennom forskningen?
- 34: AI, fremtidens organisasjoner og næringsliv med Lars Rinnan
Hvilke plass kan & burde AI ha i en smidig verden?
- 94: Agile Transformation – bottom-up vs top-down with Albert Vrajolli
Hvordan og hvor skal du starte med en smidig transformasjon? Hvilke erfaringer har andre selskaper gjort seg og kan vi lære noe av det? Vi har besøk av Albert Vrajolli fra Expleo for å diskutere nettopp dette! Derfor er denne episoden på engelsk. Albert har lang erfaring som smidig coach, og har vært med på…